zakon privlačenja, kvantna fizika, svjesno stvaranje, joe dispenza, kvantni skok
zakon privlačenja

Zakon privlačenja i kvantna fizika – dva lica iste stvarnosti

Zakon privlačenja i kvantna fizika dva su lica iste stvarnosti. Iako njihovo djelovanje ne vidimo, stvarnost u kojoj živimo rezultat je kojem svjedočimo.

Što povezuje kvantnu fiziku i zakon privlačenja?

Skloni smo misliti da se kvantnom fizikom bave samo znanstvenici i učenjaci, a zakonom privlačenja hipiji i new age zanesenjaci, no promotrimo li ih pobliže, vidjet ćemo da i baš tako različiti. Djelovanje jednog i drugog događa se na razini atoma. Kako Joe Dispenza kaže, današnja znanost je „moderni rječnik misticizma“.

I zaista, ova područja nikada nisu bila bliža.

Sve jest i nije u isto vrijeme

Kvantna fizika proučava istovremeno postojanje i ne-postojanje nekog fenomena na razini val-čestica. Uči nas da dokle god promatramo neki fenomen, on postoji kao čestica ili materija (što znači da je statičan ili neaktivan, odnosno JEST), ali kad maknemo pažnju s njega pretvara se u val (postaje pomičan ili aktivan, odnosno NIJE).

Drugim riječima, iz stanja mirovanja i predodređenosti prelazi u stanje gibanja i neodređenosti.

A budući da je cijeli Svemir u stalnom gibanju i da je zakon ritma jedan od univerzalnih zakona Svemira, pokret je ono što nam treba za stvaranje.

Zakona privlačenja odgovara našoj namjeri

Želimo li mijenjati svoje okolnosti, moramo pomaknuti fokus s onoga što vidimo, što zovemo stvarnost i što gledamo kao fiksnu i nepromjenjivu materiju na ono što ne vidimo i što još ne postoji kao čestica, već samo kao val, energija ili misaona forma.

Svjesno stvaranje ne temelji se na pretpostavci da materiju mijenjamo ili stvaramo pomoću materije (unatoč uvriježenom mišljenju), već pomoću energije, a osnovna stvar koja povezuje kvantnu fiziku sa zakonom privlačenja je upravo misaoni potencijal – energija ili misaona forma oblikovana pod utjecajem naših osjećaja.

Svoj svijet stvaramo pomoću svojih osjećaja

Emocije ili osjećaji iz podsvjesnog se uma u svjesnom umu pretvaraju u slike koje utječu na naše raspoloženje. Naše raspoloženje potom upravlja našim ponašanjem, postupcima i uvjerenjima, a posljedično i našim izborima, oblikujući tako čitav naš život.

Činjenica je da svi stvaramo, a samo prema zadovoljstvu stvorenim možemo procijeniti koliko smo u tome uspješni.

Zanimljivo je da se principi zakona privlačenja i kvantne fizike susreću upravo na onom području, koje je zbog svoje nepredvidljivosti (val, a ne čestica) došlo na loš glas, a to su osjećaji.

Zašto nepredvidljivosti?

Čestica je fiksna, nepromjenjiva. Možemo je promatrati i mjeriti. Ona je konstantna. Međutim, val je pomičan, promjenjiv, uvijek nov i drugačiji. Osjećaji su poput bujice vode koju je, jednom kada krene, nemoguće zaustaviti. Ponekad, ova bujica otkriva ono što je možda trebalo biti skriveno i zato osjećaji postaju “nepoželjni”.

Suočavanje sa osjećajima priziva promjenu.

Iz tog razloga u našim osjećajima leži moć stvaranja, ali i razaranja.

Dokle god ih ignoriramo i pravimo se da je sve u redu nema razaranja, ali nema ni stvaranja.

Svako stvaranje kreće iz razaranja

Osjećaji su nepredvidljivi i sadrže ogromnu količinu energije koja može biti eksplozivna. No, potrebni su nam da bi nas odveli u novo iskustvo.

Uz pomoć osjećaja i uvida koji proizlaze iz njih mi radimo kvantni skok.

Naše misli su magnetizirane (što je opet djelovanje fizike), a svaka snažna emocija u sebi nosi povećanu energiju i magnetski naboj te oko osobe – nositelja tog osjećaja – stvara elektromagnetski naboj. Ovaj elektromagnetski naboj predstavlja naš zasebni, individualni otisak ili omotač koji iz okoline prima i u okolinu odašilje signale. Putem njega dolazimo u dodir s elektromagnetskim poljem drugih osoba, pri čemu se naši elektroni privlače ili odbijaju.

Rječnikom zakona privlačnosti, u tim se trenucima događa kreiranje – ljudi, okolnosti, prilika ili neprilika, ovisno o tome što se nalazi u našem – i njihovom – elektromagnetskom polju.

I opet, čista fizika.

„Elektromagnetska polja sastoje se od električnih polja i magnetskih polja. Električna polja ne mogu postojati bez magnetskih polja, i obrnuto. Zapamtite, promjene u električnim poljima stvaraju magnetska polja, a mijenjanje magnetskih polja stvara električna polja.“ Roland Macana

Spoznaja da imamo vlastiti elektromagnetski omotač na osnovu kojeg ulazimo u interakciju s drugim ljudima i kreiramo sve poželjne i nepoželjne situacije je ono što nas čini svjesnim kreatorima, za razliku od nesvjesnih kreatora koji isto tako kreiraju, no toga nisu svjesni i ne znaju time upravljati.

Što je, onda, svjesno kreiranje?

Želimo li biti uspješni i svjesni kreatori, najviše pažnje i to svakodnevno trebali bismo posvećivati osvještavanju svog podsvjesnog uma i otklanjanju svega što nije u skladu s našom vizijom. Sve što se nalazi u podsvjesnom umu nalazi se i u našem elektromagnetskom omotaču i prema zakonu fizike prije ili kasnije postat će manifestacija per se, čak i bez naše svjesne namjere.

Ovi prirodni zakoni utkani su u samu priču stvaranja, kako svijeta u kojem živimo, tako i našeg vlastitog, osobnog svijeta.

Hoćemo li to zvati ovim ili onim imenom, sasvim je svejedno.

Spoznaja o tome trebala bi podići svijest o važnosti onoga što nosimo u svojim mislima, srcu i svom podsvjesnom umu, jer svoj svijet stvaramo u skladu s tim.

„Kvantno polje ne odgovara na ono što želimo, nego na ono što jesmo.“ Joe Dispenza

You Might Also Like...

4 komentara

 • Reply
  Anđa Marić
  28/10/2021 at 08:40

  Super su ti tekstovi! Jako lijepoo objašnjavaš!

  • Reply
   surf
   31/03/2022 at 19:02

   Hvala! ❤️

 • Reply
  Anđa Marić
  28/10/2021 at 08:41

  Super stranica, jako lijepo napisano!

  • Reply
   surf
   31/03/2022 at 19:01

   Hvala Ti, Anđa! Sve najbolje želim!

Leave a Reply