sinkronicitet i zakon privlačenja
zakon privlačenja

Sinkronicitet i Zakon privlačenja

U našim razgovorima sinkronicitet postaje sve češće korištena riječ, što samo znači da sve više pažnje obraćamo na događaje ovog tipa i da ih sve češće prizivamo u svoj život.

Sinkronicitet – dokaz svjesnog i autentičnog života

Učestalost događaja kojeg opisujemo kao sinkronicitet raste naočigled i sve više ljudi svjedoči nevjerojatnim i izuzetno pozitivnim obratima u svojim životima. Možda smo više počeli slušati sebe i igrati po svojim a ne po tuđim pravilima, možda smo svjesno ili nesvjesno aktivirali zakon privlačenja, a možda je to sve samo slučajnost (što naravno – nije). Činjenica je da podizanje svijesti na kolektivnoj razini utječe na sve ljude na svijetu pa tako i na naše pojedinačne živote.

Uz podizanje svijesti raste i svijest o samom sebi, o svom jedinstvenom, autentičnom glasu i o potrebi pronalaska i izražavanja tog glasa. Hrabrost, volja i autentičnost, uz osobnu odgovornost, mijenjaju našu vibraciju, a budući da sve u što usmjeravamo energiju raste, tako se povećava i broj pozitivnih okolnosti, odnosno pozitivnih „slučajnosti“ koje zovemo sinkronicitet. To su sva ona otkrivenja i obrati koji izazivaju oduševljenje i čije prepričavanje počinje s „Hej, nećeš vjerovati što mi se danas dogodilo“!

O, da. Vjerujem!

Sve ovo samo je još jedan dokaz djelovanja univerzalnih kozmičkih zakona, među kojima je i zakona privlačenja.

Događaji koji pripadaju sinkronicitetu razlikuju se po vrsti, snazi ili poruci koju prenose i mogu služiti kao pomoćno sredstvo ili putokaz do sljedeće stanice našeg putovanja. Njihova „nevjerojatnost“ varira od blage do iznenađujuće, i svaki takav događaj zapravo je nagrada kojom nas Svemir daruje i koja je proporcionalna našim zaslugama – bili mi toga svjesni ili ne.

Sinkronicitet i Zakon privlačenja

40-ih godina 20. stoljeća Carl Gustav Jung sinkronicitet je opisao kao „akauzalni, rijetki i neponovljivi događaj smislen glavnom protagonistu, koji izgleda kao da potječe iz neke druge realnosti“.

Akauzalni znači da nema uzroka, međutim i sam Jung je rekao da se jedini smisleni razlog, odnosno uzrok takvog događaja nalazi u subjektivnom, psihičkom stanju osobe koja ulazi u rezonanciju s psihičkim stanjem druge osobe ili same prirode događaja. Od tada je znanost uvelike napredovala pa danas znamo da se ta druga realnost zove kvantno polje, a grana fizike koja ga proučava kvantna fizika.

Iako na području kvantne fizike postoji još dosta nedoumica, neke su stvari ipak jasne. U kvantnom polju više ne djeluju 3 predvidljiva Newtonova zakona koji djeluju u našem fizičkom, materijalnom svijetom (zakon gibanja, zakon inercije i zakon akcije i reakcije).

Jedna od glavnih osobina kvanta (najmanje količine energije koja se može emitirati određenom frekvencijom) je nepredvidljivost, što je i osobina sinkroniciteta, uz neponovljivost samog događaja. Iz tog razloga, i iz razloga što u kvantnom polju koje obuhvaća atomsku i subatomsku razinu djeluju drugi, univerzalni kozmički zakoni, njime nije moguće upravljati.

Univerzalni zakoni koji djeluju u kvantnom polju su zakon božanskog jedinstva, zakon božanskog vremena, zakon vibracije, zakon korespondencije, zakon stalne pretvorbe energije, zakon ritma i naravno, zakon privlačenja.

Kvantno polje – polje beskrajnih mogućnosti

Zamislite kvantno polje ga kao ogromnu vreću Djeda Mraza. Poklon koji ćete dobiti bit će točno proporcionalan vašim zaslugama, ali ne zaslugama koje se mjere ljudskim zakonima (uspjehom, količinom novca ili razinom obrazovanja), već zaslugama koje se mjere navedenim kozmičkim zakonima.

Naša vibracija i namjera su ono što će iz te druge realnosti odnosno kvantnog polja privući i određeni događaj sinkroniciteta. Ovo saznanje čini ga manje akauzalnim, jer sada znamo da se svi uzroci nalaze u nama.

Stoga, sljedeći put kad pomislite da je netko rođen pod sretnom zvijezdom umjesto u njega zagledajte se u sebe, pronađite i upalite svoju zvijezdu – u sebi – i gledajte neki potpuno novi film na kozmičkom platnu beskrajnih mogućnosti. 😉

U ovom kratkom videu poslušajte što o sinkronicitetu kaže jedan od vodećih znanstvenika današnjice, dr. Joe Dispenza, i pokrenite domino efekt pozitivnih događaja u svom životu.

Sinkronicitet, dr. Joe Dispenza

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply