sinkronicitet, duhovno vodstvo, svemir, zakon privlačenja
duhovnost

Sinkronicitet i duhovno vodstvo – kako Svemir komunicira s nama

Sinkronicitet ili „biti u pravo vrijeme na pravom mjestu” način je na koji nas duhovno vodstvo, odlučimo li ga slijediti, usmjerava na pravi put ili put naše sudbine. Čak i ako ga teško primjećujemo sa svojih pet osjetila, uključimo li šesto čulo i dozvolimo mu da nas vodi, prije ili kasnije nova će se vrata otvoriti pred nama.

Naš svijet doživjeti će čudesan preobražaj zvukova, okusa, mirisa, boja i vibracija.

Sve će postati lakše, jednostavnije i cjelovitije. Iz istog razloga, možda će nam dosadašnja prehrana postati preteška, odjeća energetski, ali i doslovno preuska pa ćemo početi spontano birati ono što nam dolazi prirodno.

Sinkronicitet – način na koji Svemir komunicira s nama

Već i sama činjenica što se trudimo uočiti i razumjeti pojavu i prirodu sinkroniciteta govori da smo u fazi života u kojoj smo dovoljno zreli i otvoreni za radikalne promjene dosadašnjih uvjerenja. Ne samo da smo sazrjeli za njih, već ih svjesno priželjkujemo u svakodnevnom životu.

Svaku promjenu uvjerenja prati promjena vibracije koja nastavlja mijenjati našu svakodnevicu i tako u krug, odnosno – u spirali.

Nova i drugačija svakodnevica opet pred nas stavlja nove izazove što ponovo dovodi do propitkivanja uvjerenja, sve dok ne očistimo sve što je lažno i što ne rezonira s Istinom.

U Svemiru nijedna prepreka nije toliko velika da se ne može prevladati.

Zahvalnost za prethodna iskustva

Za početak, želimo li osvijestiti prisutnost duhovnog vodstva i pojačati učestalost sinkroniciteta, vratimo se unazad i prisjetimo događaja u kojima smo već primili slična iskustva. Promotrimo li situacije koje uzimamo zdravo za gotovo i tumačimo kao „sretne okolnosti“, uočit ćemo da su došle u trenutku u kojem se činilo da izlaza nema i da je sve osuđeno na propast.

Ono što je tome prethodilo najčešće je bio događaj koji je testirao našu vjeru i spremnost za određenu manifestaciju, što znači da je naše srce bilo dovoljno otvoreno i unutarnji zidovi srušeni.

Upravo to je način na koji duhovno vodstvo ulazi u naš život.

Čim se naše srce ponovo zatvori i unutarnji zidovi podignu, duhovno vodstvo kao da nestane iz našeg života.

Kad je naš um zatvoren i emocije uzburkane, duhovno vodstvo ne može doprijeti do nas.

Život ponovo postaje težak, svakodnevnica se pretvara u borbu i kolotečinu, a mi opet gubimo smisao.

Uz smisao, gubimo i SEBE.

No, ako se sjetimo da i dalje imamo slobodnu volju i osobnu odgovornost, i ako zatražimo pomoć, duhovno vodstvo pronaći će put do nas.

Donosite li važnu odluku o svom životu, razmišljate o promjeni posla ili mjesta stanovanja?

Duhovno vodstvo pokazat će vam put.

Sve što vi morate učiniti je – tražiti.

A kad zatražite, jedino što morate je – slijediti i vjerovati. Upravo to je ponekad najteže, jer su poruke koje dobivamo često u suprotnosti s onim što razum nalaže.

I zato, ići duhovnim putem znači slijediti svoje srce.

Kako komunicirati s duhovnim vodstvom i tumačiti poruke sinkroniciteta?

Duhovno vodstvo uvijek je negdje blizu nas, a način na koji komuniciramo s njime, uz ostalih pet, odvija se preko šestog čula. Iako se u svakodnevici najčešće oslanjamo na svojih pet osjetila (zbog čega smo nekad slijepi pored zdravih očiju), u potrazi za značenjem sinkronicititeta i porukama duhovnog vodstva moramo se osloniti na puno sveobuhvatnije, tzv. šesto čulo.

Šestim čulom opažamo rubna, granična, suptilna, subliminalna i često neizreciva iskustva iz domene izvan osjetilne percepcije (eng. extrasensory perception ili ESP). Takva iskustva ponekad se čine toliko nestvarna, da nismo sigurni jesu li izmišljena ili stvarna. Naš intelekt je taj koji ih prevodi na razumljiv jezik simbola i konkretnih značenja.

Sjene koje prođu pokraj nas, predmeti koji na trenutak izgube svoju gustoću i pretvore se u titrajuće atome, glas koji nam nešto šapne u uho, miris koji se pojavi ni od kuda ili osjećaj koji nam govori ono što svjesno ne želimo vidjeti ili čuti samo su neki od ovih fenomena. Njima pripadaju i neobični, značajni snovi, ponavljajući nizovi brojeva ili učestala pojava predmeta koji za nas imaju osobno značenje ili poruku.

I svjesno nedjelovanje je izbor

No, način života u skladu s duhovnim vodstvom donosi sa sobom jedan „problem“ – živjeti intuitivno ponekad podrazumijeva i svjesno nedjelovanje, odnosno odbijanje djelovanja sve dok ne osjetimo pravi, unutarnji poriv za kretanjem u određenom smjeru.

Odabir svjesnog nedjelovanja čini se potpuno neusklađen s tempom „običnog“ života i očekivanjima koja nam nameće sredina. Stvarno, ponekad je vrlo kontradiktoran. No, mi smo ti koji u jednom trenutku moramo odlučiti hoćemo li slušati sebe ili druge. Znakovi mogu stizati svakodnevno, a mi ili krećemo u akciju, ili odbijamo dok ne osjetimo pravi trenutak.

Kako se otvoriti duhovnom vodstvu?

Najbolji način za otvaranje duhovnom vodstvu je iskrena zahvala za svaku dosadašnju pomoć, za onu koju znamo i mnoge druge za koje ni ne znamo, a koja je odigrala pozitivnu ulogu u našim životima. Potrudimo se prepoznati i osvijestiti prisutnost koja nas svakodnevno okružuje i osjetiti sigurnost i zadovoljstvo.

Kad izražavamo zahvalnost, aktiviramo Zakon privlačenja koji kaže da sve afirmacije (pozitivne i negativne) imaju moć. Što više pažnje na nečemu zadržavamo, veća je vjerojatnost da će to postati stvarnost.

Kad iz nas zrači energija zahvalnosti, pozitivna energija nam se vraća!

Zato je važno i pod najvećim pritiskom ostati smiren i biti siguran u duhovno vodstvo koje nam ide u susret.

Misli su bitne!

Čak i ako ne možemo riječima izraziti što želimo ili zatražiti rješenje za neki problem, duhovno vodstvo uvijek vidi širu sliku i zna što se nalazi u našem srcu.

Zapamtite, nema nevažnog zahtjeva!

Ako je nešto važno vama ili vašoj obitelji, važno je i vašem duhovnom vodstvu. Imajte na umu da Božansko djeluje na tajanstvene načine i da smjernice koje vam duhovno vodstvo daje ne moraju uvijek biti očite. Shvatite to kao test vaše vjere, namjere, iskrenosti i hrabrosti.

Najbitnije, shvatite to kao test kojim VI pokazujete da ste dorasli onome što tražite.

Čitavim svojim bićem zatražite smjernice i pomoć.

Obratite pažnju na svoje snove, osjećaje u trbuhu ili tihi glas u vašoj glavi.

Pomoć koju tražite stići će iz sasvim neočekivanog smjera, kada se najmanje nadate.

I ne zaboravite – kozmički zakoni uvijek su na strani pravednika.

Nemojte više odgađati.

Bilo u sebi ili naglas, riječima ili slikom u svom umu, zatražite pomoć duhovnog vodstva. Izrazite zahvalnost i otvorenost za pomoć. Prihvatite da ne morate kroz život ići sami, jer vaše vodstvo je uvijek uz vas, spremno pružiti vam ruku i odvesti u novi svijet.

Od vas se samo traži da budete spremni.

Jeste li spremni?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply