vjera, uvjerenja, snaga uvjerenja, uvjerenja mijenjaju život
snaga žene

Promijenite uvjerenja i promijenit ćete život!

Naš život odraz je naših uvjerenja. Ukoliko smo zadovoljni, uvjerenja nas dobro služe i njihovo vodstvo je besprijekorno, no ako nismo, znači da smo nešto krivo „zbrojili” i da se moramo vratiti osnovama. A one su uvijek – zbrajanje i oduzimanje.

Kako znati koja nam uvjerenja više ne služe?

Svatko od nas djeluje iz perspektive svojih uvjerenja, koja postaju poput plana putovanja ili sredstva navigacije kroz život. Okolnosti u kojima se trenutno nalazimo rezultat su naših dosadašnjih uvjerenja i svih aktivnosti koje smo poduzimali u skladu s njima.

Ono što smo danas, odraz je naših jučerašnjih uvjerenja.

Čini li nam se da stagniramo, da se ne razvijamo u smjeru kojem bismo željeli i da nam život stalno stavlja prepreke na put, vrijeme je da se zapitamo koja su uvjerenja utjecala na našu realnost i zašto (više) ne odgovaraju našim potrebama.

Da biste promijenili svoja uvjerenja, razmislite o sljedećem:

1. Koja područja predstavljaju vaš najveći izvor nezadovoljstva i frustracija?

Nezadovoljstvo na nekom području (posao, financije, zdravlje, odnosi) uvijek nosi skrivenu poruku koju, želimo li promjenu, moramo početi slušati. Ako smatramo da ne dobivamo ono što zaslužujemo i da naš rad, uloga ili energija nisu proporcionalno nagrađeni, moramo se zapitati kako smo se uopće našli u toj situaciji? Kad smo pristali na manje? Kad smo skrenuli s puta? I najbitnije, zašto?

Odmotajte klupko unazad i pratite nit.

Pratite nit do onog trenutka u kojem ste donijeli odluku koja sada najviše utječe na vaš život i koja vas sprečava da ga živite u svoj njegovoj punini. Što niste znali tada a znate sada? Što je utjecalo i oblikovalo vaša tadašnja uvjerenja? Što ste očekivali a nije ispalo tako? I najbitnije, što možete učiniti da to popravite?

2. Osvijestite svoje potrebe

Dokle god ne znamo što trebamo, mi smo poput lista na vjetru, nesposobni oduprijeti se životnim nedaćama. Možda ima neke mudrosti i na tom putu, no njegov ishod samo je pitanje sreće.

Vjetar nas može odvesti u najljepši vrt, a može nas baciti i na neka druga, manje lijepa mjesta.

Kad osvijestimo svoje potrebe, postavimo osobne granice i počnemo djelovati iz svog autentičnog, unutarnjeg centra, postajemo aktivna sila koja ne dozvoljava da se njome upravlja kao listom na vjetru. Sasvim suprotno, mi smo ti koji sad u svojim rukama drže uzde svog života.

Mi upravljamo njegovim smjerom.

Mi određujemo što se s nama može raditi.

Mi određujemo na koje se načine s nama može komunicirati.

Mi biramo koje sadržaje želimo „konzumirati”.

Ako je naš stav da uzimamo sve što život nudi, nažalost, uzet ćemo i ono što ne želimo. Toga ćemo postati svjesni kasnije.

3. Oslonite se na sebe i počnite ostvarivati svoje ciljeve – SAMI

Jednom kad osvijestite svoje potrebe i sastavite popis svojih želja, povucite granicu. Točno, savršeno, kirurški precizno, iscrtajte liniju oko sebe i odredite tko ju smije prijeći i pod kojim uvjetima. Isto tako, odredite kako ćete vi reagirati na to.

Vaše vrijeme, energija i pozornost moraju biti zasluženi.

Vaše nagrade moraju biti proporcionalne vašim doprinosima.

Vaše osobine moraju biti prepoznate.

Vaše potrebe moraju biti ispunjene.

Jednom kad uzmete uzde svog života u svoje ruke, ne ispuštajte ih!

Imajte pred sobom nekoliko ciljeva i u svoju memoriju pohranite vizije njihovog ostvarenja. Možda ih nije moguće ostvariti sve u isto vrijeme (a možda i je?), ali najbitnije je da vi znate gdje ste krenuli i zašto.

Razlog je uvijek isti. Promjena. Evolucija. Ekspanzija.

A most koji čini vezu između vašeg sadašnjeg života i života kojeg želite živjeti sazdan je od vaših uvjerenja.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply