kvantna fizika, john assaraf, kvantno polje
duhovnost

Kvantna fizika – život postaje ono što od njega očekujemo (John Assaraf)

John Assaraf, svjetski poznat motivacijski govornik, autor bestsellera i koautor filma „Tajna“ otkriva svoje spoznaje o znanstvenim dokazima kvantne fizike i utjecaju misli na naše živote. Pomaže prepoznati i osloboditi mentalne i emocionalne blokove koji nas sprječavaju u postizanju ciljeva i ostvarenju snova.

Mnogi znanstvenici i fizičari dokazali su da je svijet uronjen u ocean energije koji ne prestaje pulsirati. To znači da je čak i ono što se čini kao kruta materija zapravo više poput privremenog zastoja između neprekidnog pulsiranja vala i čestice.

John Assaraf :

„Fizičari koji su osvojili Nobelovu nagradu nedvojbeno su dokazali da je materijalni svijet jedno veliko more energije koje pulsira u milisekundama bljeska između postajanja i nestajanja, uvijek i uvijek iznova. Ništa nije čvrsto. Ovo je svijet kvantne fizike. Dokazali su da su misli ono što postavlja i drži zajedno ovo uvijek promjenjivo polje energije pretvarajući ga u objekte koje vidimo.

Pa zašto onda vidimo čovjeka, a ne bljeskajuću nakupinu energije?

Zamislite filmsku traku.

Film je skup kadrova od otprilike 24 sličice u sekundi. Svaki kadar razdvojen je razmakom. Međutim, zbog brzine kojom jedan kadar slijedi za drugim, naše su oči navedene na misao da vidimo kontinuiranu i pokretnu sliku, odnosno privid oblika i kretanja.

To je ono što su svi objekti zapravo.

Vi imate 5 osjetila (vid, sluh, dodir, miris i ukus), a svako od ovih osjetila ima svoj specifični spektar (na primjer, pas čuje zvuk drugačije frekvencije od vas, zmija vidi svjetlost u drugom spektru, i tako dalje). Drugim riječima, vaš sklop osjetila doživljava ovo more energije s određenog ograničenog gledišta i na temelju toga stvara sliku.

Ta slika nije potpuna i nije sasvim točna.

To je samo njena interpretacija.

Sve naše interpretacije baziraju se isključivo na našoj „unutarnjoj mapi” stvarnosti koju nosimo u sebi, a ne na objektivnoj istini. Naša „mapa” rezultat je ukupnog iskustva, koje proizlazi iz našeg osobnog života. Naše misli povezane su s ovom nevidljivom energijom i one određuju ono što će ta energija stvoriti.

Vaše misli doslovno mijenjaju Svemir, česticu za česticom, kako bi stvorile vaš materijalni život.

Pogledajte okolo.

Sve što vidite u našem materijalnom svijetu počelo je kao ideja koja je rasla kako se prenosila i izražavala, sve dok nije porasla dovoljno da kroz veliki broj koraka poprimi fizičku manifestaciju.

Vi doslovno postajete ono o čemu najviše razmišljate.

Vaš život postaje ono što ste zamišljali i u što ste najviše vjerovali. Svijet je vaše ogledalo, koje vam omogućava da na fizičkom planu doživite ono što smatrate istinom – sve dok ne promijenite svoje gledište.

Kvantna fizika pokazuje nam da svijet nije nešto tvrdo i nepromjenljivo, kao što se čini. Naprotiv, to je jedno vrlo fluidno mjesto koje se stalno izgrađuje koristeći naše individualne i kolektivne misli. Ono što držimo istinitim zapravo je iluzija, gotovo kao magični trik.

Srećom, već smo počeli otkrivati iluziju i najvažnije, kako je promijeniti.

Od čega se sastoji vaše tijelo?

Ljudsko tijelo sastoji se od devet sistema uključujući krvožilni, probavni, endokrini, mišićni, nervni, reproduktivni, respiratorni, koštani i urinarni.

Od čega se oni sastoje?

Od tkiva i organa.

Od čega se sastoje tkiva i organi?

Od stanica.

Od čega se sastoje stanice?

Od molekula.

Od čega se sastoje molekule?

Od atoma.

Od čega se sastoje atomi?

Od subatomskih čestica.

Od čega se sastoje subatomske čestice?

Od energije!

Vi i ja smo čista energija – svjetlost u najljepšem i najinteligentnijem obliku. Energija koja se stalno mijenja ispod površine i vi je kontrolirate svojim moćnim umom. Vi ste jedno veliko zvjezdano i moćno ljudsko biće.

​​Kad biste sebe mogli vidjeti pod moćnim elektronskim mikroskopom i sprovoditi druge eksperimente na sebi, vidjeli biste da ste sačinjeni od gomile stalno promjenjive energije u obliku elektrona, neutrona, fotona i tako dalje.

Takvo je i sve oko vas.

Kvantna fizika govori nam da čin promatranja objekta uzrokuje da on bude na mjestu i upravo takvim kakvim ga vidimo.

Objekt ne postoji neovisno od promatrača!

Dakle, kao što vidite, vaše promatranje, vaša pažnja prema nečemu i vaša namjera doslovno stvaraju taj objekt.

Ovo je znanstveno dokazano.

Svijet je sačinjen od duha, uma i tijela. Svaki od ova tri, duh, um i tijelo, ima funkciju koja je jedinstvena za njega i ne dijeli se s ostalima. Što vidimo našim očima i iskušavamo našim tijelima je materijalni svijet, koji zovemo Tijelo.

Tijelo je posljedica, stvoren od uzorka.

Taj uzrok je misao. Tijelo ne može stvarati. Može samo osjećati i biti osjećano. To je njegova jedinstvena funkcija.

Misao ne može iskusiti.

Može samo zamisliti, stvoriti i interpretirati. Potreban joj je svijet dualnosti (materijalni svijet, tijelo) da osjeti samu sebe.

Duh je Sve što jest, ono što daje Život Mislima i Tijelu. Tijelo nema moć da stvara, iako stvara privid moći da može. Ovaj privid uzrok je mnogih frustracija.

Tijelo je samo posljedica i nema moć da uzrokuje ili stvara.

Smisao svih ovih informacija je prilika da usvojite drugačije gledanje na Svemir od onog koje imate sad tako da možete manifestirati sve što uistinu želite.“

John Assaraf

preuzeto i prevedeno s:

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply