energija, kako vjerovati energiji
duhovnost

Kad smo prestali vjerovati energiji koju osjećamo?

Živimo u vremenu u kojem se sve više pažnje pridaje energiji koju svaki čovjek odašilje, bilo iz razloga što se njeno postojanje više ne može sakriti, bilo iz razloga što je njeno osvješćivanje na globalnoj razini jedini smisleni budući evolucijski korak.

Energija kao kompas

Iako energiju nikad nismo prestali osjećati (zapravo, to ne bi ni bilo moguće), prestali smo joj vjerovati. Zašto, kada bi nam njeno razumijevanje moglo poslužiti kao dragocjeni kompas za lakše snalaženje u svijetu?

Zašto nam nitko nikada nije rekao da je u redu pratiti dobru energiju u svijetu kojim upravlja upravo ista, nevidljiva energija potpomognuta univerzalnim kozmičkim zakonima?

Zašto nam nitko nikada nije rekao da je mjesto ili osoba u čijoj prisutnosti osjetimo dobru energiju mjesto na kojem se možemo zadržati, odmoriti ili predahnuti, kao i da su sva ona mjesta ili ljudi kod kojih osjetimo drugačije opasni i da se od njih moramo maknuti čim prije!?

Na sreću, i dalje postoje trenuci bistrine u kojima smo spremni poslušati intuiciju i jednostavno odlučiti pratiti dobru energiju.

Slušajte energiju, jer energija ne laže!

Naše energetsko tijelo suptilnije je od našeg fizičkog tijela, stoga su i informacije koje putem njega primamo suptilnije od onih na koje smo navikli primati putem drugih pet osjetila (vid, sluh, njuh, okus i dodir). Njihov prijenos odvija se na višim frekvencijama i upravo tamo moramo usmjeriti svoju pažnju.

Osjetiti energiju i naučiti joj vjerovati može biti izvor mnogih dragocjenih informacija, a može nam spasiti i život.

Nažalost, prethodna stoljeća oblikovala su shvaćanje svijeta u kojem su se sve slične pojave svele na čisto mehaničko kretanje materijalnih čestica (mehanicizam Renéa Descartesa), što je nanijelo veliku štetu duhovnom razvoju čovjeka. Od malih nogu učili su nas da je naša realnost samo ono što doživljavamo uz pomoć navedenih osjetila i njihovih pripadajućih organa.

No, što je s intuicijom ili šestim čulom? Osjetilo poznato kao šesto čulo naziv je za način na koji primamo vanosjetilna zapažanja, poznato i kao ekstrasenzorna percepcija (ESP – extrasensory perception). Međutim, ovaj osjet nema predstavlja konkretan organ poput prethodno navedenih pet, već može uključivati i neke od njih, ali i ne mora. Iako ne znamo gdje se nalazi, njegovo postojanje više nije upitno.

Šesto čulo daje rezultate koji potvrđuju njegovo postojanje, u koje, između ostalog, ubrajamo i doživljaj energije i njenih suptilnih promjena. Unatoč mnogim dokazima, još je uvijek mnogo toga što ne želimo priznati ili objasniti sami sebi.

Žrtve tehnološkog napretka

Današnje generacije (uključujući i nas) zapravo su kolateralne žrtve ovog ubrzanog tehnološkog napretka kojeg nije pratilo odgovarajuće duhovno sazrijevanje. Čak i urođena predispozicija za razvoj duhovnih očiju i povezanost s duhovnim svijetom od malena nailazi na prepreke i vrlo malo ili nimalo razumijevanja jednako tako slijepe okoline.

Još gore, naša memorija, kognitivne sposobnosti, spontanost i kreativnost također plaćaju svoj danak. Naše tijelo stalno nam šalje poruke koje odbijamo slušati i u skladu s njima se ponašati, a sve ovo stvara strah, bol, neizvjesnost, glad za hranom, doživljajima i stimulacijama svih vrsta, potiče osjećaj odvojenosti, iscrpljenosti, nezadovoljstva, agresiju i psihičke poremećaje svih vrsta kao i općenitu moralnu i duhovnu degradaciju.

Mora li biti tako?

21. stoljeće donosi sintezu duhovnog i materijalnog

Na sreću, danas čak i znanstvenici javno govore o duhovnosti i duhovnoj supstanci, paralelnim svjetovima i beskrajnim mogućnostima jednako tako beskonačnog Svemira. Zahvaljujući njima, ovaj do sada zanemareni aspekt naše ličnosti (govoreći iz percepcije šire javnosti) napokon dobiva značaj i pozornost koju zaslužuje.

Danas je napokon dozvoljeno vjerovati u duhovnost kao aspekt imanentan čovjeku, a istraživanje fenomena poput intuicije i duhovnog buđenja kojem svjedočimo predstavlja novi uzlet nakon godina zatišja i zapravo ne donosi ništa novo. Upravo u tome i jest njegova vrijednost i ljepota – ne donosi ništa novo.

Donosi samo nastavak duhovne misli započete i oblikovane pred mnogo stoljeća, možda i više, koja nas samo podsjeća na ono što već znamo – na Istinu skrivenu duboko u nama.

Kao ljudi, moramo obnoviti vjeru u sebe i svoje sposobnosti, a onda će nam i snalaženje u materijalnom svijetu biti puno lakše.

Zato je sjajno da se o tome govori, da se uspoređuju iskustva, da se prenosi znanje i da napokon učimo jedni od drugih – slobodno i bez straha. Da se napokon podsjetimo da je energija jedino čemu treba vjerovati. Stoga -slušajte energiju, jer energija nikad ne laže.

SLUŠAJ. GLEDAJ. UČI. OSJETI. PRIMIJENI.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply